Makowiec z bezą

Makowiec z bezą

4.6 835 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 porcji

Składniki

  • jajek
    6
Kruchy spód
  • mąki pszennej
    200 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    130 g
  • zimnej wody
    20 g
  • cukru pudru
    30 g
  • ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker®
    1 łyżeczka
  • proszku do pieczenia Dr. Oetker®
    ½ łyżeczki
Masa makowa
  • migdałów, blanszowanych
    50 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    150 g
  • maku
    400 g
  • mleka
    350 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • jajko
    1
  • cukru
    30 g
  • miodu, płynnego
    100 g
  • kaszy manny
    20 g
  • rodzynek
    100 g
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej
    50 g
  • ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker®
    1 łyżeczka
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
Beza
  • cukru
    230 g
  • soli
    1 szczypta
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 418 kcal / 1751 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 115 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...