Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 20 g olive oil
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp dried marjoram
- 1 tsp sumac
- 40 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 150 - 180 g fennel bulb, trimmed and cut into thin slices (approx. 5 mm), retain 2 fronds for garnishing
- 1 tsp white sugar
- 2 - 3 tsp Vegetable stock paste, to taste (see Tips)
- ground black pepper, to season
- 4 firm white fish fillets, cut into pieces (4 cm - see Tips)
- salt, to season
- olive oil, for drizzling
- 200 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 100 g feta cheese, cut into pieces (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1784.7 kJ / 424.9 kcal
- Białko
- 50.8 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1351.9 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
Fish with ginger lime sauce
35min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 min
Superfood salmon salad
1h 5min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Salmon en croute
50min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 min
Coconut fish curry
1h 10min