![Crema de chícharos con calamares y jitomate Crema de chícharos con calamares y jitomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/da75e974-fdf1-43b2-b93e-8d053896ced7/Derivates/2668a127-256f-4edd-8cfc-ef81ada49890.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 400 g de chícharos
- 800 g de aros de calamar crudos
- 1 cdita de sal
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 diente de ajo, pelado
- 25 g de jitomate cherry, entero
- 2 pizcas de sal
- 3 hojas de menta frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1063.8 kJ / 254.2 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de betabel con tostadas gourmet
50 Min
Crema de espárragos verdes y espinacas
40 min
Chutney de manzana
20 Min
Sopa de poro y papa
40 min
Ensalada de Arroz Salvaje
50 Min
Gazpacho de pepino y hierbabuena
40 min
Sopa de jitomate con amaranto
20 Min
Sopa de zanahoria y espárragos con almendras
30 Min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30 Min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Sopa de zanahoria y espinacas
35 min
Sopa de setas
35 min