Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
Bolognaise sauce
- ½ onion
- 1 garlic clove
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 rindless bacon rasher, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 150 g beef mince
- 100 g pork mince
- 1 tbsp white balsamic reduction
- 60 g tomato paste
- 80 g water
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- fresh basil leaves, to garnish (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2202 kJ / 524 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1h
Shepherd's pie with butter bean mash
1h
Bolognese sauce
40 min
Shepherd's pie
55 Min
Chicken cacciatore
50 min
Butter chicken
55 Min
Mashed potatoes
40 min
Boiled eggs
20 min
Pea and ham soup
2h 20min
Mixed vegetable mash (purée)
40 min
Chicken and sweet corn soup
30min
Quick chicken curry
35min