Thai red curry paste

Thai red curry paste

4.7 127 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 portions

Składniki

  • coriander seeds
    2 tbsp
  • fresh long red chillies deseeded if preferred, cut into pieces
    8
  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • ground paprika
    2 tbsp
  • garlic cloves
    8
  • limes zest and juice only, no white pith
    4
  • fresh lemongrass white part only, cut into pieces
    4 stalks
  • peanut oil or 100 g grapeseed oil
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 149.2 kcal / 626.6 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 23 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...