Thai red curry paste

Thai red curry paste

4.6 133 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 portions

Składniki

  • coriander seeds
    2 tbsp
  • fresh long red chillies deseeded if preferred, cut into pieces
    8
  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • ground paprika
    2 tbsp
  • garlic cloves
    8
  • limes zest and juice only, no white pith
    4
  • fresh lemongrass white part only, cut into pieces
    4 stalks
  • peanut oil or 100 g grapeseed oil
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 23 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 626.6 kJ / 149.2 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...