Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes

Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes

4.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
10 portions

Składniki

Ice cream
  • oat milk
    500 g
  • coconut cream
    200 g
  • coconut sugar
    100 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • arrowroot flour
    1 tbsp
  • salt
    1 pinch
Crêpes
  • plain flour
    250 g
  • baking powder
    ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • eggs
    2
  • apple cider vinegar
    2 tsp
  • vegetable oil
    60 g
  • water (see Tips)
    500 g
Assembly
  • pure maple syrup to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 140.5 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 1204.3 kJ / 286.7 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 35.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...