Wersje kompatybilne
Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 500 g oat milk
- 200 g coconut cream
- 100 g coconut sugar
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp arrowroot flour
- 1 pinch salt
Crêpes
- 250 g plain flour
- ¼ tsp baking powder
- ½ tsp salt
- 2 eggs
- 2 tsp apple cider vinegar
- 60 g vegetable oil
- 500 g water (see Tips)
Assembly
- pure maple syrup, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.3 kJ / 286.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 140.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50min
Chia coconut bread
2h 40min
Quinoa ANZAC biscuits
1 godz.
Vanilla cashew yoghurt
24h 15 min
Chocolate energy bars
1 godz.
Falafel crackers
40min
Gluten free sourdough bread
192h 20min
Sesame and chia seed loaf
2 godz. 20 min
Vanilla nut milk
12h 20min
No-bake coffee cake
7sa 30 dk
Creamy coconut yoghurt
18 Std.
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min