Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 1300 g water
- 140 g soft dark brown sugar
- 60 g cocoa powder
- 180 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 130 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 40 g dark chocolate melts
- 1 jar sour cherries (approx. 400 g)
- 2 tsp arrowroot starch
- 60 g Kirsch (optional)
- double cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2220.7 kJ / 528.7 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 195.4 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate self-saucing pudding
50 min
Brown sugar kumara cake
1hod. 25min
Easy coconut cake
1hod. 45min
Almond shortcrust pastry
35min
Raw carrot cake
5 Std. 30 Min
Apple sponge pudding
1u. 20min
Gluten free shortcrust pastry
1hod. 40min
Custard
10min
Apple cake
1hod.
Chocolate raspberry puddings
40 Min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1hod.
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35min