Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 1300 g water
- 140 g soft dark brown sugar
- 60 g cocoa powder
- 180 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 130 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 40 g dark chocolate melts
- 1 jar sour cherries (approx. 400 g)
- 2 tsp arrowroot starch
- 60 g Kirsch (optional)
- double cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2220.7 kJ / 528.7 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 195.4 mg
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Bee sting cake
6 Std. 50 Min
Steamed ginger puddings
40 min
Apple cake
1h
Béchamel sauce
20min
Apple shortcake
1u. 50min
Berry marshmallow slice
2h 30 min
Pumpkin and golden syrup pudding
1h 10 min
Chocolate truffle cake
2j 15 menit
Festive fruit cake
30 Std. 55 Min
Cheat's sourdough
74 Std.
Lemon delicious
1h 5 min