Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g crystallised ginger
- 65 g unsalted butter, plus extra to grease
- 65 g dark brown sugar
- 70 g golden syrup, plus 1 tbsp to brush
- 50 g treacle
- 125 g self-raising flour, plus extra to dust
- ½ tbsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp mixed spice
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch sea salt
- 120 g full cream milk
- 1 egg
- 2 tbsp boiling water
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1248.9 kJ / 298.5 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 386.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
German cinnamon stars (Zimtsterne)
1h 30min
Mini fruit cakes
25 Std. 40 Min
Egg White Chocolate Cake
50min
Meringue Easter Nests
3 Std. 20 Min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Steamed Raspberry Jam Pudding
2 Std. 50 Min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Freeform basic bread
1 godz. 35 min
Hot cross bun loaf
2 Std. 40 Min
Thirty second whole orange cake
1 Std. 15 Min
Spiced fruit loaf
2h 30min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min