
Urządzenia i Akcesoria
Spiced panna cotta with orange gin jelly
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 35 min
6 portions
Składniki
Panna cotta
-
titanium strength gelatine leaves2
-
cold water to soak
-
pouring (whipping) cream600 g
-
caster sugar30 g
-
orange peel strips (4 cm), peel only, no white pith2
-
cinnamon quill½
-
juniper berries lightly crushed5
Orange gin jelly
-
titanium strength gelatine leaves2
-
cold water for soaking
-
caster sugar40 g
-
gin of choice (see Tips)80 g
-
orange juice, freshly squeezed (approx. 2 oranges)200 g
-
orange peel strips (4 cm) peel only, no white pith2
-
cinnamon quill½
-
juniper berries lightly crushed4
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
404.8 kcal /
1700 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
36.3 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
23.5 g
Sód
25.1 mg