Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 2 titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 600 g pouring (whipping) cream
- 30 g caster sugar
- 2 orange peel strips (4 cm), peel only, no white pith
- ½ cinnamon quill
- 5 juniper berries, lightly crushed
Orange gin jelly
- 2 titanium strength gelatine leaves
- cold water, for soaking
- 40 g caster sugar
- 80 g gin of choice (see Tips)
- 200 g orange juice, freshly squeezed (approx. 2 oranges)
- 2 orange peel strips (4 cm) peel only, no white pith
- ½ cinnamon quill
- 4 juniper berries, lightly crushed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 404.8 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 25.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional crème brûlée
25 Std.
Classic lemon tart
3h 10min
Panna cotta
6h 15min
Pickled fruit
Brak ocen
Asturian rice pudding
1h
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5sa 30 dk
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Portuguese-style crème brûlée
25 Min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 Std. 50 Min
Gin and lime pie
3h 10min
Smoked salmon mousse
5 Min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 godz. 50 min