Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g chalota
- 20 g azeite
- 6 espargos verdes cortados em pedaços (1 cm aprox.)
- 5 morangos cortados em metades
- 170 g água
-
1
c. sopa de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 80 g massa tipo fusilli de espelta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 20 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
10 min
Salada de espelta com salmão, edamame e tomate-cereja
Keine Bewertungen
Muffins de milho e cheddar sem glutén
45 min
Uma emoção verde
15 menit
Risoto de bacalhau, ervilhas e hortelã
35 min
Tarte leve de amora
1h 30min
Ameixas e alperces grelhados com crumble e gelado de lima
6h 40min
Frango com puré de maçã e aipo e pedaços de abóbora
40 min
Panquecas de abóbora
40 min
Casinhas de bolachas de gengibre
Keine Bewertungen
Guacamole com nachos
40 min
Crepes de tapioca e espinafres sem glúten
15 menit