Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g chalota
- 20 g azeite
- 6 espargos verdes cortados em pedaços (1 cm aprox.)
- 5 morangos cortados em metades
- 170 g água
-
1
c. sopa de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 80 g massa tipo fusilli de espelta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 20 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seitan e legumes em frasco
1 godz. 10 min
Bolo de lentilhas com puré de batata-doce, aipo e brócolos
1 godz.
Tarte de maçã com crumble e merengue vegan
1h 45min
Pimentos recheados sem glúten
Brak ocen
Guisado de legumes e leitelho
Brak ocen
Taças de couve roxa com frango
25 Min
Piza arco-íris vegetariana
1u. 40min
Sopa Leão Veloso
Brak ocen
Assado de beterraba, maçã e nabo
1 godz. 30 min
Bacalhau com vinho do Porto
45 min
Salada com bacon, melancia e molho de iogurte
10min
Torta de chocolate e castanha
1 godz. 15 min