Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 350 g alho-francês cortado em pedaços
- 300 g bolbo de funcho cortado em lâminas
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 6 lombos de salmão (600 g aprox.)
- Aneto q.b. p/ guarnecer
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com camarão e molho de ervilhas
40 Min
Arroz de peru com legumes
1 Std. 30 Min
Frango com noodles de arroz
2h 25 min
Peru festivo
30 Min
Rolinhos de frango com curgete no forno
1 Std.
Tarte de salmão e tomate seco
35 Min
Salmão com salada de lentilhas, pimentos e abacate
2h
Lulas com cuscuz e espinafres
50 min
Frango com salada de feijão-branco e pesto de rúcula
55min
Quiche de espinafres e bacon
1 Std. 20 Min
Arroz de pescada com alho-francês
35 Min
Massa com frango e pesto de curgete
1 Std. 10 Min