Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 1 folha de louro
- 600 g tomate maduro cortado em pedaços
- 100 g pimento vermelho s/ sementes cortado em tiras
- 100 g pimento verde s/ sementes cortado em tiras
- 1 pitada de sal
- 750 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1 c. sopa de vinagre
- Pão fatiado torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 215 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Favas com chouriço
45 Min
Açorda de alheira e grelos
35 Min
Caldeirada à algarvia
3sa
Açorda de bacalhau com tomate
25 min
Favas guisadas
50 menit
Açorda de poejos
40 min
Sopa de cação
40 min
Sopa de peixe alentejana
40 min
Caldo de borrego com hortelã
50 menit
Ensopado de cabrito
40 min
Meia-desfeita da avó Anica
35 Min
Açorda alentejana de bacalhau
30 min