Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 1 folha de louro
- 600 g tomate maduro cortado em pedaços
- 100 g pimento vermelho s/ sementes cortado em tiras
- 100 g pimento verde s/ sementes cortado em tiras
- 1 pitada de sal
- 750 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1 c. sopa de vinagre
- Pão fatiado torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 215 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Sopa de salmão
55min
Sopa de bacalhau e marisco
1h
Ensopado de borrego
1h
Sopa alentejana
30min
Grão à alentejana
1h 15min
Tigelada familiar
1sa 10 dk
Favas com chouriço
45min
Coxas de pato com nabo e molho de laranja
Brak ocen
Caldeirada à algarvia
3h
Caldo-verde de acelga
30min
Sopa de peixe alentejana
40min