Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água
- 400 g ervilhas congeladas
- 800 g argolas de lulas
- 1 c. chá de sal
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 25 tomates-cereja
- 2 pitadas de sal
- 3 folhas de hortelã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1063.8 kJ / 254.2 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Húmus de pesto com tomate seco
15 min
Húmus de tomate e feijão-branco
5min
Sopa fria com kimchi
Brak ocen
Perca com crosta de café
Brak ocen
Peixe miso com feijão-verde e puré de grão
3 Std.
Caril de línguas de bacalhau com arroz ao vapor
1 godz. 30 min
Sopa primavera com pesto de hortelã
30min
Camarão crocante com puré de brócolos e tomate
45min
Pão sueco com salmão e couve marinada
2 godz.
Húmus de aproveitamento de legumes
10 dk
Bolo de lentilhas com puré de batata-doce, aipo e brócolos
1h
Lulas com cuscuz e espinafres
50 min