Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água
- 400 g ervilhas congeladas
- 800 g argolas de lulas
- 1 c. chá de sal
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 25 tomates-cereja
- 2 pitadas de sal
- 3 folhas de hortelã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1063.8 kJ / 254.2 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tártaro de legumes e algas
Brak ocen
Sopa de legumes versátil
50 Min
Sopa fria de tomate e pêssego
40min
Sopa de grão-de-bico com espinafre
40min
Creme de couves
50 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Creme da rama do alho-francês
40min
Creme de brócolos e amêndoa
40min
Smoothie anti-inflamatório de papaia, curcuma, gengibre e chia
10min
Sopa verde de olhos assustadora
30min
Creme de couve-flor e coentros e Bacalhau com cebolada de pimentos e grão
1h 5 min.
Creme de ervilhas da avó Adília
35 min