Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 200 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 20 g de pastis
- 2 œufs entiers
- 1 jaune d'œuf
- 150 g d'amandes décortiquées, non mondées (avec leur peau brune)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 236 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Nougats noirs
3h
Biscuits italiens aux fruits secs
35 Min
Focaccia aux olives
3h
Navettes
2h
Cookies à l'orange confite
35 Min
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Minipanettoni
2h 30 min
Canistrelli
1h
Amaretti aux abricots
30min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h