![Pain de seigle Pain de seigle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E4D754E6-717B-48B5-8188-11BBA44904C3/Derivates/CDDBAD1B-43FD-45BB-8C93-5FA400BEC9EB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1144 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain aux céréales
3h 30 min
Pain complet
5h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Pain de campagne
4h
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain viking au sésame
3 Std. 10 Min
Pain complet ultra-moelleux
2 Std. 15 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux graines
5h