Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 ½ c. à café de sel
- 100 g d'olives noires dénoyautées
- 100 g d'olives vertes dénoyautées
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Focaccia des Pouilles
1h 10min
Focaccia apulienne
2u. 40min
Focaccia croustillante
1j 55 menit
Focaccia aux olives
2h
Navettes
2h
Focaccia au thym et huile d'olive
1j 55 menit
Focaccia croquante
3h
Fougasse au romarin
3h 25 min.
Focaccia à l'oignon
3h 15 min
Focaccia au thym
3h
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15 min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h