Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di cipolle bianche a fette (5 mm circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di uvetta sultanina
- 20 g di pinoli sgusciati
- 10 g di zucchero di canna
- 15 g di aceto di mele
- 1 pizzico di sale
- 200 g di alici fresche, pulite ed aperte a libro
- 60 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45 min
Seppie in zimino
40 min
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Alici ripiene
50 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Baccalá alle olive
25 min
Triglie in salsa piccante
30 min
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà alla cappuccina
55 λεπτ.
Baccalà alla portoghese
1h 10 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min
Baccalà alla ligure
1 Std.