Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di cipolle bianche a fette (5 mm circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di uvetta sultanina
- 20 g di pinoli sgusciati
- 10 g di zucchero di canna
- 15 g di aceto di mele
- 1 pizzico di sale
- 200 g di alici fresche, pulite ed aperte a libro
- 60 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1h
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Pesce spada alla ghiotta
40min
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà gratinato
1h
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Stoccafisso con i porri
50 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Sgombri all'agro
1 Std. 45 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min