Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di fave secche, ammollate per 5 ore in acqua
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 pezzo di peperoncino rosso piccante, a piacere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di olive nere denocciolate
- 200 g di polpa di zucca a cubetti
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 300 g di acqua
- 200 g di pane raffermo a pezzi
- fette di pane a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 522 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min
Fave in umido
1 Std.
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1 Std. 35 Min
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 Min
Tegamini fave e funghi
3h 10min
Macco di fave messinesi con calamari
50 Min
Pasta con fave e mazzancolle al curry
1 Std. 10 Min
Zucca al curry
45 Min
Riso integrale con bietole
1 Std. 15 Min
Pilaf di lenticchie e bulgur con zucca verde e gialla
1 Std.