Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pane toscano a dadini (2-3 cm)
- 6 - 8 foglie di basilico fresche, lavate
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, , le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 pizzichi di origano secco
- 1 spicchio di aglio
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 100 g di peperone giallo, pulito e a dadini (2-3 cm)
- 300 g di filetto di rana pescatrice senza pelle e senza lische
- 1 ½ cucchiaio di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2577 kJ / 616 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Tortino di cardi alla fiorentina
1h 30min
Coda di rospo all'andouille
1 Std. 20 Min
Baccalá alle olive
25min
Alici alla Reggina
45 min
Tagine di rana pescatrice
1h 5min
Stoccafisso con i porri
50min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Baccalà alla ligure
1h
Passata di finocchi con ragù di calamari
1h