Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pane toscano a dadini (2-3 cm)
- 6 - 8 foglie di basilico fresche, lavate
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, , le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 pizzichi di origano secco
- 1 spicchio di aglio
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 100 g di peperone giallo, pulito e a dadini (2-3 cm)
- 300 g di filetto di rana pescatrice senza pelle e senza lische
- 1 ½ cucchiaio di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2577 kJ / 616 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1u.
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50min
Filetti di merluzzo in salsa al caramello
1h 10min
Tacchino ripieno con salsa all'arancia
2u.
Patate alla curcuma e cavolo nero su crema di rapa
1h 30 min
Gazpacho di frutta e verdura con salmone marinato (di Sebastiano Rovida)
18 Std. 25 Min
Baccalà alla Veracruz
1u.
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Cozze allo zafferano
55min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Pescestocco alla messinese
30min
Zuppa di fagioli e cozze
55min