Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 6 cipolle pelate (circa 125 g l'una)
- 250 g di polpa di zucca a cubetti (circa 2-3 cm)
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 637.3 kJ / 152.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 0.6 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
40min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5 min
Insalata di mele, finocchi, cavolo rosso e noci
10min
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1hod. 10min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1hod. 10min
Sformatini di finocchi
1h 30min
Insalata tiepida di pere con condimento alla senape
20 min
Tartine di melanzana con formaggio e cipolla caramellata
1h 5 min
Quiche radicchio e bietole
1h 15min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1hod. 10min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Peperoni alla piemontese
55min