Urządzenia i Akcesoria
Tort z niespodzianką
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 12 godz.
8 porcji
Składniki
Ganache (dzień wcześniej)
-
zimna woda do namoczenia żelatyny
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku, rozpuszczonej w 50 g wody2 listki żelatyny (1,9 g każdy)
-
75 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
375 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Tort z niespodzianką
-
75 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
6 jajek
-
225 g cukru
-
165 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
150 g migdałów, mielonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
190 g draży czekoladowych
-
posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
15.9 g
Kalorie
3197 kJ /
751 kcal
Tłuszcz
47.9 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
66.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowa gąsienica
3h 15min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4h 45min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30min
Trufle nietoperze z dynią
2h 30min
Łódeczki z galaretką truskawkową
4h 40min
Owocowe lody na patyku
5h 50min
Domowe lizaki
40min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2h 45min
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Tort tęczowy z lizakami
6h
Hot dogi pieski
40min
Banany w czekoladzie
1h