
Urządzenia i Akcesoria
Tort z niespodzianką
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 12 godz.
8 porcji
Składniki
Ganache (dzień wcześniej)
-
zimna woda do namoczenia żelatyny
-
listki żelatyny (1,9 g każdy)2
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki75 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu375 g
Tort z niespodzianką
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy75 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy150 g
-
jajek6
-
cukru225 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki165 g
-
migdałów, mielonych (patrz wskazówka)150 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
draży czekoladowych190 g
-
posypka cukrowa, kolorowa do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
751 kcal /
3197 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
47.9 g
Węglowodany
66.9 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska