Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
-
12 - 16
kiełbas wieprzowych, surowych, cienkich, np. frankfurterek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
lub 12 - 16 parówek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki - 1 jajko
- 2 łyżeczki mleka
- 2 opakowania ciasta francuskiego (460-510 g)
- musztarda, ilość do dekoracji
- ketchup, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50min
Wrapy do łapy
1h 10 min
Straszne przekąski
1小时 30 分钟
Sałatka "Abecadło"
30min
Bezowe duszki
3小时
Halloweenowe parówkowe paluchy
1h 10 min
Klopsiki ufo
1h
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Pierniczki-witrażyki
2h 10min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 mnt
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 mnt