
Urządzenia i Akcesoria
Kiełbaski-mumie
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
48 sztuk
Składniki
-
500 g wody
-
12 - 16 kiełbas wieprzowych, surowych cienkich, np. frankfurterek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
-
1 jajko
-
2 łyżeczki mleka
-
2 opakowania ciasta francuskiego (460-510 g)
-
musztarda ilość do dekoracji
-
ketchup ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
97 kcal /
406 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 godz.
Bezowe duszki
3 godz.
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Naleśniki w paski
1 godz. 15 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min