Urządzenia i Akcesoria
Kiełbaski-mumie
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
48 sztuk
Składniki
-
500 g wody
-
12 - 16 parówek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki12 - 16 kiełbas wieprzowych, surowych cienkich, np. frankfurterek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
-
1 jajko
-
2 łyżeczki mleka
-
2 opakowania ciasta francuskiego (460-510 g)
-
musztarda ilość do dekoracji
-
ketchup ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2 g
Kalorie
406 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Banany w czekoladzie
1 godz.
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Klopsiki ufo
1 godz.
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Domowe lizaki
40 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min