Urządzenia i Akcesoria
Kiełbaski-mumie
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
48 sztuk
Składniki
-
500 g wody
-
12 - 16 parówek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki12 - 16 kiełbas wieprzowych, surowych cienkich, np. frankfurterek, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
-
1 jajko
-
2 łyżeczki mleka
-
2 opakowania ciasta francuskiego (460-510 g)
-
musztarda ilość do dekoracji
-
ketchup ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2 g
Kalorie
406 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Straszne przekąski
1 h 30 min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 h 10 min
Klopsiki ufo
1 h
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 h
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 h 20 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 h 50 min
Sałatka w stylu meksykańskim z mięsem i nachos
2 h 5 min
Hot dogi pieski
40 min
Pizza „słońce”
1 h 45 min
Mini pizze
2 h 10 min