Julekake (brioche norvégienne)

Julekake (brioche norvégienne)

4.6 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 parts

Składniki

  • de lait et 3 c. à soupe
    90 g
  • de sucre en poudre et ½ c. à café
    60 g
  • de sel
    1 pincée
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    30 g
  • d'eau
    60 g
  • de levure boulangère sèche
    2 sachets
  • œufs
    2
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    290 g
  • de cardamome en poudre
    2 c. à café rases
  • d'écorce de citron confit
    50 g
  • de raisins secs
    70 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 270.6 kcal / 1138.9 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 126.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...