Roulés d’aubergine farcis à la sauce tomate

Roulés d’aubergine farcis à la sauce tomate

4.5 55 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Les aubergines farcies
  • 30 g d'échalotes
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g de tomates confites
  • 60 g de cacahuètes non salées
  • 70 g d'huile d'olive
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g d'eau
  • 600 - 700 g d'aubergines (2 aubergines)
La sauce tomate
  • 1 gousse d'ail
  • 800 g de tomates coupées en morceaux
  • 60 g de parmesan râpé (opcjonalnie)
  • riz basmati pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 325 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1390.3 kJ / 334.8 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 16.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...