Roulés d’aubergine farcis à la sauce tomate
TM6 TM5

Roulés d’aubergine farcis à la sauce tomate

4.5 (51 ocen)

Składniki

Les aubergines farcies

  • 30 g d'échalotes
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g de tomates confites
  • 60 g de cacahuètes non salées
  • 70 g d'huile d'olive
  • 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g d'eau
  • 600 - 700 g d'aubergines (2 aubergines)

La sauce tomate

  • 1 gousse d'ail
  • 800 g de tomates, coupées en morceaux
  • 60 g de parmesan râpé (opcjonalnie)
  • riz basmati, pour le service

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1390.3 kJ / 334.8 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
16.5 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
8.2 g
Sód
325 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy