![Roulés d’aubergine farcis à la sauce tomate Roulés d’aubergine farcis à la sauce tomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7ef7e891-7af6-4ba9-b467-b89624ff349c/Derivates/31f849aa-9749-4e5e-abff-de00d6281bb9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les aubergines farcies
- 30 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 150 g de tomates confites
- 60 g de cacahuètes non salées
- 70 g d'huile d'olive
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- 600 - 700 g d'aubergines (2 aubergines)
La sauce tomate
- 1 gousse d'ail
- 800 g de tomates, coupées en morceaux
- 60 g de parmesan râpé (opcjonalnie)
- riz basmati, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1390.3 kJ / 334.8 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 325 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux légumes du soleil
50 мин.
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1u. 20min
Tartare de légumes
1h 15 min
Quiche aux épinards et poivron rouge
1h
Croque-monsieur aux champignons
2 Std. 10 Min
Conchiglioni au saumon fumé, petits pois, crème et citron
50 мин.
Courgettes farcies à l'orientale
55 Min
Tatin d'aubergine
1ч. 5 мин.
Conchiglioni aux blettes et au saumon
55 Min
Cigares feuilletés aux épinards et à la feta
45min
Gratin d'aubergines et de tomates
2h 30min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min