Salade variée au quinoa

Salade variée au quinoa

4.4 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 portions

Składniki

  • 80 g de quinoa
  • 10 g d'huile végétale type cameline
  • 1 c. à café bombée de fond de légumes maison
    1 cube de bouillon de légumes
  • 400 g d'eau
  • 1 poivron rouge (env. 100 g)
  • 1 poivron orange (env. 100 g)
  • 2 ciboules
  • 2 carottes (env. 120 g), coupées en morceaux
  • 15 g de vinaigre de cidre
  • 10 g de miel (opcjonalnie)
  • ½ c. à café de zeste de citron vert
  • 3 brins de coriandre fraîche équeutés, et un peu pour la finition
  • ½ - 1 piment rouge frais coupé en deux et épépiné
  • ½ c. à café de moutarde
  • 1 c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 15 g d'huile végétale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1772.5 mg
Białko 8.5 g
Kalorie 1422 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 38.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...