Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva
- 10 g de mantequilla
- 350 g de chalotas, en mitades a lo largo
- 150 g de vino blanco
- 120 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 800 g de habas frescas
- 550 - 600 g de tomate frito
- hojas de perejil fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 266.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pincho de tortilla de patata con cebolla caramelizada y queso de cabra
1 Std.
Judías verdes crujientes con chalotas
35 Min
Ensalada de patata y coliflor
1 godz. 30 min
Berenjenas rellenas con alubias y tomate
1 Std.
Pudin de brócoli
1 Std.
Tartar de verduras y algas
45 Min
Salteado de verduras al curry
30 Min
Guiso de alcachofas y espárragos blancos con langostinos
1h 10min
Acelgas con patatas y mejillones al vapor
50min
Salteado de escarola con puerros
20 Min
Habas guisadas a la portuguesa
50min
Arroz integral con acelgas, habas y setas shiitake
45 Min