![Mejillones al jengibre Mejillones al jengibre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d4a3cf9a26733b877c078137a8f91415/Derivates/6efea7befbea297995a2ceb6d82b8b6821995e45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de jengibre fresco pelado (de aprox. 2 cm)
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 tomates en rama en cuartos
- 20 g de aceite de oliva
- 1 pimienta de Cayena desmenuzada
- 1 pellizco de sal
- 100 g de vino blanco
- 1000 g de mejillones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 505.8 mg
Alternatywne przepisy
Mejillones al vino
30 min
Mejillones rellenos con mantequilla de ajo
35 min
Costillas de cerdo agridulces con arroz y brócoli
1 Std. 40 Min
Menú: Manojos de judías verdes. Sardinas en papillote
40 Min
Guacamole con pimiento asado y pipas de calabaza
1 Std.
Sepia en salsa de tomate y almendras ( Mª Jesús Villegas Vargas)
50 Min
Chuletas de cordero con salsa de hierbas (Al vacío)
2 Std. 45 Min
Garbanzos con boletus y chorizo (Cocción lenta)
12h
Guiso de conejo con puré de batatas
1 Std.
Rape con salsa de carabineros
50 Min
Crema de calabaza y langostinos
45 Min
Brócoli dorado con salsa de atún
20 Min