Gâteau à la crème

Gâteau à la crème

4.2 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 morceaux

Składniki

Pâte
  • de farine et un peu plus pour le plan de travail
    150 g
  • de beurre froid, coupé en morceaux et un peu plus pour beurrer le moule
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
Garniture et finition
  • de sucre
    100 g
  • gousse de vanille
    ½
  • de crème entière, froide
    400 g
  • œufs
    3
  • de farine
    2 c. à soupe
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 390 kcal / 1621 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...