Gâteau à la crème

Gâteau à la crème

4.1 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 morceaux

Składniki

Pâte
  • 150 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
  • 75 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu plus pour beurrer le moule
  • ½ c. à café de sel
  • 50 g d'eau
Garniture et finition
  • 100 g de sucre
  • ½ gousse de vanille
  • 400 g de crème entière, froide
  • 3 œufs
  • 2 c. à soupe de farine
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 6 g
Kalorie 1621 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...