Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée
- 200 g de farine
- 1 jaune d'œuf
- 100 g de beurre, mou, coupé en morceaux et un peu pour graisser le moule
- 40 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé
Garniture
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
-
200
g de vin cuit
lub 200 g de concentré de jus de poire - 100 g de crème double (45 % de matière grasse)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1507 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3hod.
Gâteau oignons-fromage
1小时 15 分钟
Riz Casimir
45 Min
Mousse au thon
10min
Mousse au Toblerone®
3u. 10min
Pain paysan
3hod.
Papet vaudois
55min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Sauce à salade à la française
20 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min