Tarte au vin cuit

Tarte au vin cuit

4.3 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

Pâte brisée
  • 200 g de farine
  • 1 jaune d'œuf
  • 100 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour graisser le moule
  • 40 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 1 c. à café de sucre vanillé
Garniture
  • 2 œufs
  • 1 jaune d'œuf
  • 200 g de vin cuit
    200 g de concentré de jus de poire
  • 100 g de crème double (45 % de matière grasse)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1507 kJ / 361 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...