Rhubarb and ginger crème brûlée

Rhubarb and ginger crème brûlée

4.7 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • piece fresh ginger
    2 cm
  • rhubarb cut into slices (1 cm)
    250 g
  • caster sugar plus extra to sprinkle
    100 g
  • orange zest no white pith
    1 tsp
  • pouring (whipping) cream
    600 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • egg yolks
    7

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 354.6 kcal / 1483.5 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 18.4 g
Sód 35.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...