Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cm piece fresh ginger
- 250 g rhubarb, cut into slices (1 cm)
- 100 g caster sugar, plus extra to sprinkle
- 1 tsp orange zest, no white pith
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 7 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483.5 kJ / 354.6 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 35.8 mg
Alternatywne przepisy
Lemon caper butter
10 dk
Crayfish pâté
4h 45min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 dk
Rhubarb crumble
45min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2sa
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 Std. 25 Min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 dk
Polenta Bites with Caponata or Berry Compote
4h
Chocolate miso eclairs
1sa 45 dk
Meringue Easter Nests
3h 20min
Saffron and cardamom poached pears
40 dk
Rich Shortcrust Pastry
25 min