
Urządzenia i Akcesoria
石頭火鍋湯底
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 人份
Składniki
調味汁
-
昆布柴魚高湯200 克
-
昆布 ,約3公分1 小塊
-
醬油1 大匙
-
鹽1 茶匙
-
米醋1 茶匙
炒料
-
蒜頭10 克
-
純芝麻油25 克
-
乾魷魚 ,用剪刀剪成條狀,約0.5公分寬15 克
-
洋蔥 ,切絲,約半顆60 克
-
蒜苗 (opcjonalnie) ,只取蒜白,切斜片1 支
-
梅花火鍋肉片250 克
-
高湯 ,任一口味1600 - 1800 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
202.4 kcal /
846.7 kJ
Białko
14.1 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
3.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
885.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

火鍋TIY
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan