石頭火鍋湯底

石頭火鍋湯底

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

調味汁
  • 昆布柴魚高湯
    200 克
  • 昆布 ,約3公分
    1 小塊
  • 醬油
    1 大匙
  • 1 茶匙
  • 米醋
    1 茶匙
炒料
  • 蒜頭
    10 克
  • 純芝麻油
    25 克
  • 乾魷魚 ,用剪刀剪成條狀,約0.5公分寬
    15 克
  • 洋蔥 ,切絲,約半顆
    60 克
  • 蒜苗 (opcjonalnie) ,只取蒜白,切斜片
    1 支
  • 梅花火鍋肉片
    250 克
  • 高湯 ,任一口味
    1600 - 1800 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 202.4 kcal / 846.7 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 3.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 885.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...