Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 薑
- 5 克 油
- 500 克 水
- 60 克 紅蘿蔔 ,去皮,切丁(約1公分)
- 60 克 玉米筍 ,切丁(約1公分)
- ¼ 茶匙 鹽
- 100 克 白米飯
- 100 克 新鮮香菇 ,去蒂頭,切丁(約2公分)
- 50 克 美生菜 ,切絲
- 白胡椒粉 ,少許 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 724.9 kJ / 173.3 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2093.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 203.1 mg