Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
- 15 克 油
- 300 克 熟竹筍 (真空包裝),切絲
- 150 克 糙米 ,預先浸泡3小時
- 1 茶匙 醬油
- 1000 克 水
- 1 ¼ 茶匙 鹽
- 10 克 芹菜 ,切末
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 930 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4.796 g
- Węglowodany
- 31.507 g
- Tłuszcz
- 29.481 g
- Błonnik
- 4.248 g