當歸猴頭菇

當歸猴頭菇

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
4 人份

Składniki

處理猴頭菇
  • 猴頭菇 ,(乾燥重量),需泡水約3小時,每20分鐘將猴頭菇擠乾換水,剝成小塊,(詳見要訣)
    50 克
  • 1000 克
  • 冰水
當歸猴頭菇
  • 當歸 ,( 1 片)
    2 ½ 克
  • 紅耆 ,( 1 片)
    1
  • 桂枝 ,( 1 片)
    1
  • 去籽紅棗
    4 顆
  • 米酒
    2 大匙
  • 15 克
  • ,切片
    5 克
  • 新鮮杏鮑菇 ,切厚片
    70 克
  • 1000 克
  • 玉米筍
    100 克
  • 高麗菜 ,手剝成塊
    200 克
  • ¾ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 136 kcal / 568.8 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 300.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...