Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 隻 草蝦仁 ,挑去腸泥
- ½ 大匙 紹興酒
- 1 ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1100 克 水
- 120 克 米
- 15 克 無鹽烤腰果
- 5 克 蒜頭
- 1 大匙 油
- 80 克 紅蘿蔔 ,切丁
- 50 克 新鮮四季豆 ,切段
- 100 克 鳳梨 ,切片
- ¼ 茶匙 鹽 ,依個人喜好添加
- 2 茶匙 醬油 ,依個人喜好添加
- 2 茶匙 蠔油
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉 ,依個人喜好添加
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 933 kJ / 223.2 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 2 g