Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de repollo sin el tronco, en trozos regulares de aprox. 5 cm
- 60 g de aceite de oliva
- 2 - 3 dientes de ajo
- 150 g de panceta de cerdo sin corteza, cortada en tiras de 1x1x5 cm (es importante respetar estas medidas)
- 100 g de agua
- ½ - 1 cucharadita de sal
- 500 g de patatas en trozos de 2-3 cm
- 200 g de butifarra negra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2686.5 kJ / 642.1 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 708.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con samfaina
1 godz.
Fideos con costilla y salchichas
50min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Esqueixada de bacalao
15min
Coca de Sant Joan
1 godz.
Escudella i carn d'olla
1h 30min
Coca de recapte (Cataluña)
1 godz. 15 min
Canelones con ceps al foie
2hod. 50min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Coca de Llavaneres
1 godz.
Panellets
10h 30min