Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en trozos de 2 cm
- 250 g de pimiento rojo en trozos de 2 cm
- 200 g de calabacín
- 200 g de berenjena
- 800 g de lomos de bacalao desalado (4 lomos)
- 2 - 3 cucharadas harina de trigo
- 400 g de tomate troceado en conserva
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida (opcjonalnie)
- aceite para freír
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3245 kJ / 775 kcal
- Białko
- 129 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 14360.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Habas guisadas a la portuguesa
50min
Fideos con costilla y salchichas
50min
Trinxat de col
1 godz. 15 min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Esqueixada de bacalao
15min
Coca de Sant Joan
1 godz.
Escudella i carn d'olla
1h 30min
Coca de recapte (Cataluña)
1 godz. 15 min
Ensalada de lentejas en samfaina
1 godz.
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Panellets
10h 30min