Bacalao con samfaina

Bacalao con samfaina

4.5 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 1 diente de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 250 g de cebolla en trozos de 2 cm
  • 250 g de pimiento rojo en trozos de 2 cm
  • 200 g de calabacín
  • 200 g de berenjena
  • 800 g de lomos de bacalao desalado (4 lomos)
  • 2 - 3 cucharadas harina de trigo
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 1 pellizco de pimienta de Cayena molida (opcjonalnie)
  • aceite para freír
  • 1 cucharada de perejil fresco picado

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 14360.6 mg
Białko 129 g
Kalorie 3245 kJ / 775 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...