Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de agua
- 45 g de aceite de oliva
- 600 g de patatas en trozos 2-3 cm
- 900 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas de 2 cm
- 50 g de mantequilla
- 4 pastillas de caldo de verduras desmenuzadas
- 2 - 4 pellizcos de pimienta molida
- 2 - 4 pellizcos de nuez moscada molida
- 300 g de leche
-
cebollino fresco picado, para espolvorear
lub perejil fresco picado, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 437 kJ / 105 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 832 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabaza
45 min
Crema de calabacín y aguacate
30 min
Crema de verduras
1h
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1h
Crema de puerro con parmesano
45 min
Crema de calabaza
45 min
Crema de calabaza y manzanas al curry
40 Min
Crema de patata y puerro con carne (ternera y vegetariana)
45 min
Crema de zanahoria y apio con aceite de hierbas
45 min
Crema de calabacín
35min
Crema de batata con chips
40 Min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30 min