Crema de patata y puerro

Crema de patata y puerro

3.8 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
16 raciones

Składniki

  • 2000 g de agua
  • 45 g de aceite de oliva
  • 600 g de patatas en trozos 2-3 cm
  • 900 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas de 2 cm
  • 50 g de mantequilla
  • 4 pastillas de caldo de verduras desmenuzadas
  • 2 - 4 pellizcos de pimienta molida
  • 2 - 4 pellizcos de nuez moscada molida
  • 300 g de leche
  • cebollino fresco picado, para espolvorear
    perejil fresco, picado, para espolvorear

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 832 mg
Białko 3 g
Kalorie 437 kJ / 105 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...