Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 200 g de carne picada mixta (cerdo y ternera)
- 1 huevo
- 50 g de pan rallado
- 2 ¼ cucharaditas de sal
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 300 g de patatas en trozos grandes
- 300 g de repollo en trozos pequeños
- 150 g de butifarra blanca
- 150 g de morcilla (butifarra negra)
- 1 puerro en trozos
- 1 tallo de apio en trozos
- 1 contramuslo de pollo, con piel y hueso
- 1 hueso de jamón pequeño
- 100 g de panceta de cerdo sin corteza
- 1500 - 2000 g de agua
- 100 - 150 g de pasta para sopa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3845 kJ / 919 kcal
- Białko
- 49.2 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 53.2 g
- Błonnik
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con samfaina
1h
Fideos con costilla y salchichas
50min
Pa de Sant Jordi
2h 15 min
Trinxat de col
1h 15min
Coca de llardons d'Olot
1h 30 min
Albóndigas con sepia
1h 20 min
Esqueixada de bacalao
15min
Coca de Sant Joan
1h
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15 min
Coca de Llavaneres
1h
Panellets
10h 30min