Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
-
800
g caldo de peixe caseiro
lub 800 g água e 1 cubo de caldo de peixe - 550 g corvina (3-4 postas aprox.)
- 1000 g amêijoa fresca e limpa
- 1 ½ c. chá de sal
-
200
g molho de tomate e vodka
lub 200 g tomate em pedaços - 320 g arroz p/ risoto
- 80 g vinho branco
- 1 pitada de pimenta
- Manjerona, só as folhas q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 703 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45 Min
Risoto de mexilhão com grelos
40 Min
Risoto de cogumelos Porcini
35 Min
Arroz de tamboril
35 Min
Risoto à alentejana
30 Min
Arroz de tamboril e camarão
45 Min
Raia com tomate-cereja
35 Min
Risoto de tamboril
50 Min
Risoto de garoupa com manjericão
1h
Risoto de cogumelos pleurotus com champanhe
35 Min
Risoto de cogumelos com presunto
1h
Risoto de dourada
1h