
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de jus de citron
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 24 crevettes crues, décortiquées et déveinées
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 500 g de concombre non épluché de préférence, coupé en morceaux
- 1 citron jaune non traité coupé en rondelles, puis chaque rondelle en quatre
- 500 g d'eau
-
1
c. à café bombées de fond de légumes maison
lub 1 cube de bouillon de légumes maison - ¼ c. à café de poivre noir moulu
- 200 g de lait
- 40 g de farine de blé
- 2 c. à soupe d'aneth frais ciselé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 175 kcal / 733 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Błonnik
- 1.4 g