Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de pasas sin semillas
- 30 g de ron
- 180 g de agua fría
- 50 g de leche fría
- 15 g de levadura prensada fresca
- 40 g de azúcar
- 450 g de harina de fuerza
- 50 g de sémola de trigo duro fina
- 2 huevos
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 1 cucharadita de aceite
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de nata
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1116 kJ / 266 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 251.5 mg
Alternatywne przepisy
Pan greñado art
3h 30min
Chapata con masa madre
17 godz.
Bollos de pan de batata
3 Std.
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16 Std.
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Bollos con salsa de ciruela
2h
Corona trenzada dulce de espelta blanca
4 Std.
Pan de yogur (larga fermentación)
16h 10min
Jalea de manzana
4 Std.
Pan de molde con masa madre
16h 45min
Pan de trigo con masa madre
15h
Pan gallego con masa madre
15h 30 phút