Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de pasas sin semillas
- 30 g de ron
- 180 g de agua fría
- 50 g de leche fría
- 15 g de levadura prensada fresca
- 40 g de azúcar
- 450 g de harina de fuerza
- 50 g de sémola de trigo duro fina
- 2 huevos
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 1 cucharadita de aceite
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de nata
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1116 kJ / 266 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 251.5 mg
Alternatywne przepisy
Pan plegado de ajo y hierbas
1h 40min
Pan de trigo, centeno y maíz
3ч.
Cuernos de brioche
2h 30min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan Venecia
17 Std. 10 Min
Bizcocho de calabaza sin gluten
2ч. 20 мин.
Beignets
3sa 10 dk
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15min
Pan de muerto
3ч.
Bollos con salsa de ciruela
2ч.
Corona trenzada dulce de espelta blanca
4h
Cake de almendras con almíbar de azahar
1 godz. 10 min