Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 110 g de harina de repostería
- 300 g de claras de huevo
- 1 cucharadita de cremor tártaro
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar vainillado
- 100 g de azúcar
- de azúcar
Salsa de fresas
- 500 g de fresas
- 60 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
Nata montada
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de azúcar glas
- 1 chorrito de vainilla líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1511 kJ / 362 kcal
- Białko
- 5.66 g
- Węglowodany
- 45.69 g
- Tłuszcz
- 17.32 g
- Błonnik
- 1.19 g
Alternatywne przepisy
Crema pastelera TM6
15min
Tronco de Navidad de mazapán
1h
Tartaletas de almendra con crema de naranja
2 godz.
Tarta macaron
5h
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15 min
Bundt cake de especias
2 godz.
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4h 40min
Strudel de manzana
1h 20 min
Tarta Tatín
1h 30 min
Fantasmas de merengue
4h
Crema pastelera (Espesar)
15min