Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 30 g de harina de repostería
- 20 g de azúcar
- 25 g de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente
Brioche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 100 g de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente
- 50 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 40 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 150 g de leche
- 500 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 7201 kJ / 1720 kcal
- Białko
- 41.5 g
- Węglowodany
- 241 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orejas de carnaval
30min
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4h 20min
Melindres (Galicia)
1h
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Corona de brioche con crema de whisky
5h
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3 Std.
Devil's Food Cake (Tarta de chocolate) - EEUU
5h
Panecillos de cuchara con leche condensada
1 Std. 40 Min
Brioche relleno de jamón y queso
45min
Larpeira
1 Std. 55 Min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min
Cinnamon rolls (Rollitos de canela)
1h 30min