Postre Peñasanta (Principado de Asturias)

Postre Peñasanta (Principado de Asturias)

3.9 7 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

Natillas de avellanas
  • de avellanas
    50 g
  • de leche
    500 g
  • huevos
    3
  • de azúcar
    100 g
  • de maicena
    30 g
Bizcocho plancha
  • huevos
    4
  • de azúcar
    100 - 120 g
  • de azúcar vainillado
    1 cucharadita
    1 cucharadita de vainilla líquida
  • de harina de repostería
    120 g
  • de sal (opcjonalnie)
    1 pellizco
Merengue
  • claras de huevo
    2
  • de azúcar
    200 g
  • de agua
    50 g
Montaje
  • de licor de avellanas
    8 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 435 kcal / 182 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 68.9 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 205 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...