Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Natillas de avellanas
- 50 g de avellanas
- 500 g de leche
- 3 huevos
- 100 g de azúcar
- 30 g de maicena
Bizcocho plancha
- 4 huevos
- 100 - 120 g de azúcar
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub 1 cucharadita de vainilla líquida - 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal (opcjonalnie)
Merengue
- 2 claras de huevo
- 200 g de azúcar
- 50 g de agua
Montaje
- 8 cucharadas de licor de avellanas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 182 kJ / 435 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 205 mg
Alternatywne przepisy
Pink velvet cake
7h 20min
Tronco de Navidad de mazapán
1h
Postre en capas de bizcochos al caramelo
2h 30 min
Tarta helada de dulce de leche condensada
9 Std.
Postre de pera y queso cremoso
20min
Postre de queso fresco y cerezas
1h 45 min
Mousse de chocolate y café
1h 20 min
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25 min
Tarta mousse de piña
6 Std. 30 Min
Tarta a las tres leches
12 Std. 45 Min
Flan de licor de café
5h 15min
Flan de nata y vainilla
5h 50min