Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Natillas de avellanas
- 50 g de avellanas
- 500 g de leche
- 3 huevos
- 100 g de azúcar
- 30 g de maicena
Bizcocho plancha
- 4 huevos
- 100 - 120 g de azúcar
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub 1 cucharadita de vainilla líquida - 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal (opcjonalnie)
Merengue
- 2 claras de huevo
- 200 g de azúcar
- 50 g de agua
Montaje
- 8 cucharadas de licor de avellanas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 182 kJ / 435 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 205 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake de naranja sin horno
2 godz.
Postre cuatro capas
4h 10min
Cuajada de carnaval
4h 45min
Pudin diplomático
1sa 40 dk
Tarta de castaña
3h 15min
Delicias de melocotón en conserva
5óra
Flan de París con merengue
10 Std.
Cheesecake de arándanos azules
4h
Postre en capas de bizcochos al caramelo
2h 30min
Cheesecake con salsa de caramelo
4 Std. 20 Min
Tarta a las tres leches
12hod. 45min
Pastel rápido de queso al caramelo
4 Std. 20 Min