![Pan rústico suizo (larga fermentación) Pan rústico suizo (larga fermentación)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/251ed493-3c10-46f9-b02b-3182813e43df/Derivates/f3c2fd73-5a20-45ec-9064-b6ae622e9be3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Harina tostada
- 100 g de harina de fuerza
Poolish
- 150 g de agua a temperatura ambiente
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 150 g de harina de fuerza
Masa
- 1 cucharadita de aceite para engrasar
- 270 g de agua fría
- 50 g de harina integral
- 200 g de harina de fuerza
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas rasas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3676 kJ / 878 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 177.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
Alternatywne przepisy
Masa madre de centeno
96 godz. 20 min
Baguettes parisiennes
15h 30 phút
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Pan de molde con masa madre
16h 45min
Pan Venecia
17h 10min
Pan corsario doble
Keine Bewertungen
Pan de centeno y manteca
16 Std.
Pan raíz de parmesano, aceitunas y nueces con masa madre (larga fermentación)
23h
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Pan gallego con masa madre
15h 30 phút
Pan payés con masa madre
16 Std.
Pan retorcido con masa madre
16 Std.