Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho plancha de chocolate
- 100 g de harina de repostería
- 40 g de cacao puro en polvo
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 pellizco de sal
- 4 huevos
- 150 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 40 g de kirsch
Nata montada
- 500 - 600 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 50 g de azúcar glas
Montaje
- 1 tarro de cerezas oscuras en almíbar (600-700 g)
- 100 g de kirsch
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en virutas
- 8 cerezas deshuesadas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 3610 kJ / 863 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 113 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 242.3 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de frutas de verano
5 Std.
Licor de grosella negra
1h 5min
Crema inglesa con cobertura rota de caramelo
1 godz. 15 min
Tarta de lima-limón y ciruelas
2 godz. 30 min
Cóctel Martinica
10 min
Tarta de crema y fresas deconstruída
4 Std. 30 Min
Fraisier
6h 20 min
Tarta mojito
2 godz. 15 min
Tiramisú de frutos del bosque
1h 50min
Brownie con cheesecake de frambuesa
2 godz.
Cheesecakes al vapor
4h
Tarta a las tres leches
12hod. 45min