![Cuernos de brioche Cuernos de brioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95577e87-81f3-4fa7-ab09-1eee9a990b1c/Derivates/5629996f-ba92-4a24-9be7-f57fe2ffa075.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de mantequilla en trozos
- 200 g de leche
- 20 g de levadura prensada fresca
- 3 yemas de huevo
- 80 g de azúcar glas
- 500 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 huevo batido
- 50 g de azúcar perla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 932 kJ / 222 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 158 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Trenza de leche
2h 30min
Bollitos para la cena
1 Std. 40 Min
Bollitos de manzana y pasas
2h 30min
Pan de caja
2 Std. 15 Min
Corona de brioche con chocolate
4 godz. 45 min
Brioche con crumble (Challahs)
1h 30min
Bollos con salsa de ciruela
2h
Panecillos de patata
15 Std.
El brioche de Paco Torreblanca
9 Std.
Pan gallego con masa madre
15 Std. 30 Min
Panecillos de leche
4h 30min