Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de mantequilla en trozos
- 200 g de leche
- 20 g de levadura prensada fresca
- 3 yemas de huevo
- 80 g de azúcar glas
- 500 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 huevo batido
- 50 g de azúcar perla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 932 kJ / 222 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 158 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3 Std.
Brioche rápido
1h 50min
Tortas blandas de anís
1h 20min
Pan integral de Pascua con huevos y filetes de trucha ahumada
1h 45min
Bollitos de manzana y pasas
2 godz. 30 min
El brioche de Paco Torreblanca
9 Std.
Bartolillos
2 godz. 30 min
Pan Venecia
17 Std. 10 Min
Pan de molde con masa madre
16h 45 min
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Panecillos artesanos
1 godz. 30 min
Pan de Pascua Cozonac (Kozunak)
5 Std.