Croissants rellenos de nata con coulis de fresas

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
12 unidades

Składniki

Esponja
  • 50 g de leche
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • 90 g de harina de fuerza
Masa de croissant
  • 170 g de harina de fuerza
  • 40 g de agua
  • 1 yema de huevo
  • 35 g de azúcar
  • ½ cucharadita de sal
  • 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Hojaldrado
  • 125 g mantequilla (en un bloque)
Coulis de fresas
  • 150 g de fresas congeladas
  • 75 g de azúcar
  • 10 g de zumo de limón
Horneado
  • 1 huevo
  • 1 cucharada de leche
Relleno de nata con coulis de fresa
  • 500 g de nata (35% de grasa)
Montaje
  • frutos rojos frescos variados para decorar
  • pistachos picados, para decorar
  • hojas de menta fresca para decorar

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 126.3 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 1609 kJ / 384 kcal
Tłuszcz 28.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Węglowodany 28.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...