Pan de croissant

Pan de croissant

5.0 5 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 rebanadas

Składniki

Masa previa
  • 100 g de leche entera
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • 170 g de harina de fuerza
Masa de brioche con masa madre
  • 340 g de harina de fuerza
  • 80 g de agua
  • 1 huevo
  • 75 g de azúcar
  • 5 g de sal
  • 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Hojaldrado
  • 250 g de mantequilla en un bloque, muy fría

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 176.4 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 1682 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...