![Pan de croissant Pan de croissant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6de24ceccea8d47d48392e693334204e/Derivates/9cbee186392efd18154ba34f3db18037649b6519.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa previa
- 100 g de leche entera
- 15 g de levadura prensada fresca
- 170 g de harina de fuerza
Masa de brioche con masa madre
- 340 g de harina de fuerza
- 80 g de agua
- 1 huevo
- 75 g de azúcar
- 5 g de sal
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Hojaldrado
- 250 g de mantequilla en un bloque, muy fría
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 176.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torrijas con crema pastelera tostada
40 min
Pan a la plancha con mantequilla de ajo y perejil
30 min
Bizcocho Victoria
1 godz. 10 min
Rollos de brioche salados
1h 20min
Corona de brioche con chocolate
4h 45min
Galletas linzer
1 godz. 45 min
Casitas navideñas de galleta
1h 30min
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1 godz. 10 min
Pastel de carne con costra
1 godz.
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Pan relleno de pollo al curry nyonya
2 godz. 15 min
Crema de galletas Lotus®
10 Min